Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 3.600 de persoane cu COVID-19 nu au fost internate

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 21 iulie 2020, ora 10:14

Specialiștii din Grupul de Comunicare Strategică au făcut precizări referitoare la evoluția cazurilor confirmate cu COVID-19, în contextul generat de decizia Curții Constituționale a României, publicată în 2 iulie 2020.

În intervalul 2 iulie - 20 iulie în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate, se arată într-un comunicat al GCS remis redacției.

covid-19-grupul-comunicare-strategica

Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Câte persoane au fost spitalizate

În același interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secții cât și în ATI, în data de 2 iulie fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie 4.748 persoane.

„Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere”, potrivit specialiștilor din GCS.

Vindecați și cazuri ușoare

În urma analizei datelor din acest interval, s-a constatat că aproximativ 1480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate.

GCS arată că acestea reprezintă cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătății 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie – 21 mai), ordin care a permis fie externarea cazurilor ușoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile.

În aceeași situație s-au aflat categorii de persoane din centre rezidențiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de îngrijire.

„Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecință numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus”, a conchis GCS.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: prevenire covid-19 COVID-19 testare covid-19 epidemia de COVID-19 pacienti cu COVID-19 cazuri covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.