Newsflash
Știri

Peste 400 de specialişti din ţară şi din străinătate participă la conferința SECEBT

de Dorina Novac - apr. 15 2022
Peste 400 de specialişti din ţară şi din străinătate participă la conferința SECEBT

Peste 400 de specialişti din ţară şi din străinătate participă la conferinţa SECEBT (Southeastern European Club of Endocrine and Breast Tumors), eveniment organizat, în perioada 14-16 aprilie, la Iaşi.

Organizatorul evenimentului care se desfăşoară în format hibrid, chirurgul endocrinolog Alexandru Grigorovici, prof. univ. dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” din Iaşi, a declarat că principalele teme de interes vizează „Cancerul de sân hormono-dependent” şi „Cancerul tiroidian folicular”, scrie Agerpres.

conferinta

„Chirurgia endocrinologică este o chirurgie de nişă care se practică mai ales în marile centre universitare. Ca atare sunt foarte puţini specialişti pe acest segment. Lucrurile au evoluat foarte mult. Dacă acum 30-40 de ani întâlneai un caz de cancer tiroidian o dată la o lună, aici, în Iaşi, acum sunt sute de pacienţi. Incidenţa şi prevalenţa acestor tipuri de cancer tiroidian au crescut fantastic de mult. Iar noi avem de făcut foarte multe intervenţii”, a declarat Alexandru Grigorovici.

La rândul său, prof. univ. dr. Rumen Pandev, de la Universitatea de Medicină din Sofia, a precizat că în marea lor majoritate cazurile de cancer tiroidian sunt tratabile.

„85% din cazurile de cancer tiroidian putem spune că nu sunt periculoase, aceste cancere fiind mai mult benigne. Mulţi medici spun că trebuie doar să le urmărim, nu să le operăm. Întrebarea este cum să le găseşti pe cele periculoase? Se fac multe cercetări în SUA şi ţările dezvoltate pentru a afla dacă aceste cancere sunt periculoase sau nu”, a explicat Rumen Pandev. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe