Newsflash
Știri

Peste 50 de medici și ingineri vor participa la prima ediţie a Universiadei Pescarului

de Dorina Novac - sept. 23 2020
Peste 50 de medici și ingineri vor participa la prima ediţie a Universiadei Pescarului

Cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și ale Universității Politehnica din București vor participa la o manifestare sportivă, pe pista iazului Bila 2, din județul Giurgiu.

Prima ediţie a competiţiei sportive „Universiada Pescarului” va fi organizată mâine, 24 septembrie, în judeţul Giurgiu, de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi Universitatea Politehnica.

Universiada pescarului
Sursă imagine: Pixabay

 

Potrivit unui comunicat de presă, competiţia este dotată cu premii în valoare de peste 3.000 de lei (constând în echipamente de pescuit) şi se va desfăşura în sistem C&R (Catch & Release). Aceasta va aduna la standurile special amenajate 52 de cadre didactice universitare (26 de echipe) pasionate de acest sport recreativ.

„Ținând cont de rolul definitoriu pe care îl are medicul în lupta și cu acest inamic invizibil COVID-19 consider că este binevenită o astfel de manifestare recreativă ce vine să descătușeze cumva starea de încordare cotidiană cu care medicii și cadrele noastre didactice s-au încărcat pe tot parcursul anului”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” din București.

Concursul va aduna concurenții la standuri la ora 08:00, după ce în intervalul orar 07:00-08:00 vor avea loc tragerile la sorți pentru ocuparea pozițiilor fiecărei echipe pe pista de concurs.

Susra citată precizează că, participanții vor beneficia de cele 27 pontoane ale iazului Bila 2 pentru desfasurarea activităților de pescuit, 21 de saltele de recepție a peștilor, foișor pentru festivități.

De asemenea, la fiecare ponton, pescarii vor găsi câte 3 kg de nadă (groundbait și boilies), nadă pentru cârlig, și câte 5 monturi pentru pescuitul crapului (2 cu plumb pentru pastă și 3 cu momitoare).

Premiile vor consta în echipamente de pescuit în valoare de: Locul I - 1.000 lei; Locul II - 800 lei; Locul III - 600 lei. Cea mai mare captură - 600 lei.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe