Newsflash
Știri

Peste 6.000 de doze de vaccin gripal, pentru imunizarea copiilor din Olt

de Dorina Novac - oct. 19 2021
Peste 6.000 de doze de vaccin gripal, pentru imunizarea copiilor din Olt

Peste 6.000 de doze de vaccin gripal au fost repartizate în judeţul Olt, din achiziţia MS, pentru imunizarea copiilor, aceştia fiind prima categorie considerată la risc pentru care este distribuit vaccin antigripal în acest an.

Pentru sezonul rece 2021 - 2022, DSP Olt a primit o primă tranşă de 6.160 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor, atât a celor care se adresează cabinetelor medicilor de familie, cât şi a celor din instituţiile de ocrotire socială, potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

vaccin gripal

Potrivit sursei citate, o nouă tranşă de vaccin gripal este aşteptată la finalul săptămânii în curs, pentru imunizarea celorlalte categorii de populaţie considerate la risc, scrie Agerpres.

În acest an DSP Olt a catagrafiat în vederea vaccinării antigripale aproximativ 49.400 de persoane care doresc să se vaccineze, iar comparativ cu anul trecut numărul acestor persoane s-a înjumătăţit, având în vedere că în 2020 au fost catagrafiate pentru imunizare împotriva gripei peste 98.000 de persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe