Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 70% din personalul de la Spitalul Dimitrie Gerota se va vaccina anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 4 ianuarie 2021, ora 12:00

Vaccinarea anti-COVID-19 a început, luni, la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Potrivit directorului instituției, peste 70% din personalul unităţii medicale au optat pentru a se vaccina.

Medicul Alida Moise, directorul Spitalului Dimitrie Gerota, a precizat că în următoarele zile se va vaccina aproape întreg personalul Spitalului Gerota - 271 de persoane - ceea ce înseamnă mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului, potrivit Agerpres.

vaccin COVID medici
Sursă imagine: Pixabay

„În următoarele zile, colegii care acum sunt în concediu sau sunt în primele trei luni după boală ni se vor adăuga şi ei. Începem cu vaccinarea personalului propriu, dar nouă ne sunt repartizaţi angajaţii de la SMURD, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi paramedici pe care îi vaccinăm împreună cu Policlinica Kretzulescu, cealaltă unitate medicală din Bucureşti a MAI. Încă de când eram aici în carantină am sperat că într-o zi vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi şi aţi observat că m-am şi vaccinat”, a spus reprezentantul unităţii medicale.

De asemenea, conform sursei citate, medicul Cătălin Belinsky de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a afirmat că lista de programări pentru vaccinare este plină.

„Astăzi lista de programări este plină, se vor vaccina 65 de persoane şi la fel în zilele următoare. În primele zile personalul spitalului. Capacitatea momentan este de 65 pe zi. În funcţie de momentele în care vom căpăta experienţă va creşte această capacitate. Se face o listă pe următoarele trei zile pentru vaccinurile necesare plus 10% sau un procent noi am pus 15% de pierderi pentru că este un vaccin multidoză. Programarea o face instituţia, angajatorul face programarea”, a subliniat acesta.

Etichete: Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” vaccinare anti covid-19 personal medical SMURD

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC