Newsflash
Știri

Peste 75% dintre persoanele vaccinate în perioada 24 mai-2 iunie, fără programare

de Dorina Novac - iun. 4 2021
Peste 75% dintre persoanele vaccinate în perioada 24 mai-2 iunie, fără programare

Valeriu Gheorghiţă a anunțat că mai mult de 75% din numărul total al persoanelor vaccinate anti-COVID cu prima doză, în perioada 24 mai - 2 iunie, s-au prezent la centrele de imunizare fără programare.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, într-o conferință de presă, că în perioada 24 mai-2 iunie, au fost vaccinate, cu prima doză, 148.721 de persoane.

V. Gheorghita

„În perioada 24 mai-2 iunie, au fost vaccinate 148.721 de persoane cu prima doză, din care, fără programare – 112.696 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de 75% din numărul total al persoanelor vaccinate cu doza 1, fără programare. Este un lucru așteptat, ne bucurăm că există în continuare o adresabilitate crescută către centrele de vaccinare și, tocmai de aceea, încurajăm cât mai multe persoane, care doresc să se vaccineze, evident, să se prezinte, chiar și fără programare, în centrele de vaccinare, pe tot parcursul programului de lucru”, a declarat Gheorghiţă.

De asemenea, medicul militar a mai subliniat că numărul de cetăţeni străini vaccinaţi anti-COVID în România, pe toată durata campaniei de vaccinare, este de 22.806, dintre care 20.308 au finalizat schema de vaccinare.

„La nivelul unităților sanitare, sunt, în momentul acesta, 107 spitale publice care au activitate de vaccinare și au fost vaccinate 1.955 de persoane, pacienți internați în spital, din 30 de județe. De asemenea, sunt în activitate 23 de spitale private care au activitate de vaccinare pentru pacienții internați. Au fost vaccinate 248 de persoane din 13 județe”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe