Newsflash
Știri

Peste 7.500 de persoane imunizate la Maratonul vaccinării din Târgu Mureș

de Dorina Novac - mai 17 2021
Peste 7.500 de persoane imunizate  la Maratonul vaccinării din Târgu Mureș

Peste 7.500 de persoane au fost imunizate pe parcursul celor 72 de ore ale Maratonului vaccinării, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Potrivit rectorului Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7.504 de persoane.

Maratonul vaccinarii anti-COVID
Sursă imagine: Leonard Azamfirei // Facebook

 

„Un efort colectiv prin care Universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autoritățile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor. Am stat de vorbă cu cetățenii și i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: „Pentru că aici, la Universitate ne-am simțit mai în siguranță. Siguranța este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituții de învățământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuși să răspundem nevoilor celor din jur”, a scris, pe Facebook, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Maratonul vaccinarii Targu Mures

Acesta a mai precizat că un număr de peste 300 de voluntari – medici, asistente medicale, studenți și persoane fără pregătire medicală, dar motivate de dorința de a face și ceva pentru binele celor din jur –, au participat la Maratonul vaccinării din Târgu-Mureș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe