Newsflash
Știri

Peste 80 de milioane de euro, destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți

de Dorina Novac - iul. 20 2022
Peste 80 de milioane de euro, destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți

În PNRR sunt prevăzute peste 80 de milioane de euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport prespitalicesc neonatal.

PNRR

„Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică astăzi, 19.07.2022, «Ghidul beneficiarului și anexele aferente din cadrul Componentei 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică 2.3. Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți»”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Medicii de familie pot renova și dota cabinetele cu fonduri din PNRR

Astfel, în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de Euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport prespitalicesc neonatal.

Sunt prevăzute 37.820.000 de euro pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro.

Fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziție celor interesați pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pot fi consultate AICI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe