Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 88% dintre angajații din Sănătate s-au vaccinat anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 21 mai 2021, ora 13:16

Un număr de 322.083 de angajaţi din domeniul sănătăţii şi social s-au vaccinat, dintre care 311.369 cu ambele doze, a precizat CNCAV.

88,5% dintre lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social – spitale, ambulanţă, personalul implicat în campania de vaccinare, farmacişti şi personal de laborator, angajaţi ai centrelor rezidenţiale sau personal care acordă îngrijiri medicale şi sociale la domiciliu, atât din sistemul public, cât şi din cel privat – s-au vaccinat anti-COVID până în acest moment, informează HotNews.ro.

medici vaccinati

Potrivit sursei citate, există spitale unde o mare parte dintre angajaţi s-au vaccinat anti-COVID, precum Spitalul Judeţean Cluj, Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti şi Spitalul Judeţean Timişoara. În schimb, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală peste jumătate dintre angajați nu s-au imunizat împotriva virusului.  

De exemplu, Spitalul Județean Cluj are cel mai mare procent de angajați vaccinați – în jur de 85%. Unitatea medicală are în total 3.392 de angajați, dintre care 2.873 s-au vaccinat.

La polul opus însă se află Spitalul Universitar de Urgență București care are cel mai mic procent de angajați vaccinați dintre spitalele consultate de HotNews.ro. Astfel, 1.647 de salariați sunt vaccinați împotriva COVID-19, cu ambele doze.

„Important de subliniat este că o parte dintre angajații încă nevaccinați din spitale au trecut prin boală și au în acest moment anticorpi, așa că au amânat administrarea vaccinului”, informează sursa citată.

Etichete: medici vaccinati campanie de vaccinare vaccinare anti-COVID-19 anticorpi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.