Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 9.300 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din România

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 12 noiembrie 2021, ora 10:41

Ministerul Sănătății a distribuit, în perioada 9-11 noiembrie, 9.312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în stadii medii de boală.

remdesivir

„Veklury ( Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată”, a precizat Ministerul Sănătății.

Miercuri, 10 noimebrie, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României.

Astfel, 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70.000 de doze de Remdesivir.

Etichete: remdesivir ministerul sanatatii pacienti infectati cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.