Acasă » ACTUALITATE » Știri
Peste 940 de medici și 282 de spitale au contactat platforma ajutorspitale.ro

Lansată la începutul crizei provocate de noul coronavirus, platforma ajutorspitale.ro funcționează pentru a procesa cererile venite din partea spitalelor din toată țara și pentru a atrage parteneri din mediul de business, care să ofere soluții pentru aceste nevoi.
Potrivit unui comunicat de presă, până în acest moment, mai multe nevoi concrete înregistrate în platformă au fost acoperite cu sprijinul diverselor companii care au răspuns prompt apelului.
În acest moment, platforma integrează, în mod structurat, nevoile medicilor și spitalelor și resursele existente în mediul privat și ONG. Echipa de voluntari implicată în proiect a reușit să dezvolte într-un timp record un model funcțional de colaborare între toate aceste medii (spitalicesc/ business/ ONG), care este pregătit să răspundă nevoilor din spitale.
Citește și: COVID-19: O platformă online vine în ajutorul spitalelor și medicilor de familie din România
Totodată, ajutorspitale.ro caută în permanență parteneri noi din toate mediile –public, privat, ONG, prin care să ajute și mai bine spitalele și clinicile din România.
Soluții implementate prin #ajutorspitale
Cei 80 de voluntari implicați activ în prelucrarea cererilor înregistrate în platformă au reușit până în acest moment să găsească resurse în mediul de business pentru a oferi ajutor. Astfel, au fost acoperite următoarele nevoi exprimate de spitale și cadre medicale de pe tot teritoriul țării:
- 1.280 litri de săpun
- 97.000 de bucăți de mănuși nitril
- 31.100 de bucăți de mănuși de latex
- 43.860 de bucăți de măști P1, FFP2 sau FFP3
- 52.000 de bucăți de combinezoane
- 425 de bucăți de viziere
- 20.000 de sticle de 0.5 litri de apă
- 9.200 de bucăți de botoși medicali
- 2.100 litri dezinfectanți
- 8 bucăți pulsoximetru
- 2.300 de bucăți teste diagnostic
- 4.200 de bucăți role de hârtie
- Câteva mii de porții de alimente în spitalele Victor Babeș, Matei Balș, Colentina.
Până în acest moment, peste 940 de medici și 282 de spitale din toată țara au contactat platforma cu cereri concrete, iar 593 dintre ele au fost validate de echipa de voluntari alocată ca suport pentru medicii care îi contactează.
„În momentul acesta, cu efortul susținut al tuturor celor implicați, pot spune că avem multă cerere eficient agreată, echipă mare de voluntari care s-a stabilizat, parteneriate funcționale cu zona de business și non-profit. Ne-am dat seama că este eficientă și implicarea în comunitățile locale, unde am găsit sprijin în diverse firme care vor să facă ceva concret pentru spitalele din jurul lor. Este nevoie, așadar, să ne facem auziți și pe plan local. Continuăm să facem un apel către mediul de business să se implice activ în demersul nostru, pentru că orice ajutor contează enorm în aceste zile”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant și inițiator al proiectului #ajutorspitale.
#ajutorspitale – umăr lângă umăr cu mai multe ONG-uri
În acest moment, ajutorspitale.ro colaborează cu mai multe organizații non-guvernamentale, cu ajutorul cărora rezolvă o parte din nevoile care vin către platformă, fie că este vorba de donarea unor sume de bani, fie de preluarea și rezolvarea unor cazuri punctuale.
Astfel, #ajutorspitale colaborează cu organizații precum Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Dăruiește Viață, Zi de Bine, Inima Copiilor și altele.