Newsflash
Știri

Piesă de teatru despre poveștile pacienților cu dermatită atopică, lansată de COPAC

de Dorina Novac - nov. 9 2022
Piesă de teatru despre poveștile pacienților cu dermatită atopică, lansată de COPAC

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice a lansat piesa de teatru „DA”, inspirată din poveştile unor pacienţi cu dermatită atopică.

Piesa de teatru reprezintă un demers de popularizare a experienţei prin care trec copiii, adolescenţii şi tinerii cu dermatită atopică.

piesa de teatru

„Pentru mulți dintre noi pare o boală banală, care înroșește pielea și poate dispărea la fel de repede cum a apărut. Nu este deloc așa. Pacienții au probleme mari din cauza afecțiunii, de multe ori nu pot să doarmă noaptea, au restricții la țesăturile pe care le pot purta, le e teamă să afle colegii și multe altele”, au precizat reprezentanții Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

Citește și: Fața nevăzută a dermatitei atopice

Piesa se va juca în liceele bucureștene Miguel Cervantes, Jean Monet și Gheorghe Lazăr. Piesa a fost înregistrată și va fi postată pe YouTube, pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Interviurile, scenariul și punerea în scenă au fost realizată de compania Active Works, o companie formată din actori profesionişti, care foloseşte exerciţii şi tehnici din actorie pentru a ajuta oameni, grupuri şi organizaţii să înveţe experimentând.

Piesa de teatru face parte dintr-un proiect COPAC, implementat în urma câștigării unui grant internațional, fiind unul dintre cele 5 proiecte câștigătoare din întreaga lume în cadrul competiției globale „Agents of chance”, înființată de Sanofi și Regeneron.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe