Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Plan de măsuri corective pentru Institutul „Cantacuzino“

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 12 martie 2010

Guvernul României a alocat, la 3 martie 2010, suma de un milion de lei pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului şi vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea mai multor echipamente şi utilaje necesare modernizării şi dotării liniilor de fabricaţie a vaccinurilor contra gripei şi tuberculozei. Mai precis, din fondurile repartizate, Institutul va putea achiziţiona sistemul de producerea apei de uz injectabil care va deservi linia de vaccin gripal şi linia de vaccin BCG, sistemul de monitorizare on-line parametrii camere curate şi parametrii echipamente cu înregistrare şi unităţile de filtrare aer autonome LAF MOBIL, filtre cu sistem IVAC, monitor unităţi viabile. (...)
 

   În această perioadă, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino“ implementează un plan de măsuri corective în vederea remedierii neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor. Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie a.c, şi vizează o serie de lucrări de remediere a unor deficienţe. Agenţia Naţională a Medicamentului a asigurat conducerea MS că, dacă acest plan de măsuri va fi dus la îndeplinire, va putea elibera institutului autorizaţia de fabricaţie.
   Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino“ este singurul producător la nivel naţional de vaccinuri incluse în Programul naţional de imunizare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.