Guvernul României a alocat, la 3 martie 2010, suma de un milion de lei pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului şi vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea mai multor echipamente şi utilaje necesare modernizării şi dotării liniilor de fabricaţie a vaccinurilor contra gripei şi tuberculozei. Mai precis, din fondurile repartizate, Institutul va putea achiziţiona sistemul de producerea apei de uz injectabil care va deservi linia de vaccin gripal şi linia de vaccin BCG, sistemul de monitorizare on-line parametrii camere curate şi parametrii echipamente cu înregistrare şi unităţile de filtrare aer autonome LAF MOBIL, filtre cu sistem IVAC, monitor unităţi viabile. (...) "> Plan de măsuri corective pentru Institutul „Cantacuzino“ - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Plan de măsuri corective pentru Institutul „Cantacuzino“

de Serviciul de presă al MS - mar. 12 2010
Plan de măsuri corective pentru Institutul „Cantacuzino“

Guvernul României a alocat, la 3 martie 2010, suma de un milion de lei pentru Institutul de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului şi vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea mai multor echipamente şi utilaje necesare modernizării şi dotării liniilor de fabricaţie a vaccinurilor contra gripei şi tuberculozei. Mai precis, din fondurile repartizate, Institutul va putea achiziţiona sistemul de producerea apei de uz injectabil care va deservi linia de vaccin gripal şi linia de vaccin BCG, sistemul de monitorizare on-line parametrii camere curate şi parametrii echipamente cu înregistrare şi unităţile de filtrare aer autonome LAF MOBIL, filtre cu sistem IVAC, monitor unităţi viabile. (...)
 

   În această perioadă, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino“ implementează un plan de măsuri corective în vederea remedierii neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor. Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie a.c, şi vizează o serie de lucrări de remediere a unor deficienţe. Agenţia Naţională a Medicamentului a asigurat conducerea MS că, dacă acest plan de măsuri va fi dus la îndeplinire, va putea elibera institutului autorizaţia de fabricaţie.
   Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino“ este singurul producător la nivel naţional de vaccinuri incluse în Programul naţional de imunizare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe