Newsflash
Știri

Planul „Apollo” sau prevenţia viitoarelor pandemii

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 10 2021
Planul „Apollo” sau prevenţia viitoarelor pandemii

Casa Albă a estimat că este nevoie de 65 de miliarde de dolari pentru a finanţa un program de prevenire a viitoarelor pandemii. Banii vor fi cheltuiţi în următorii șapte până la zece ani.

Programul a fost gândit similar celor destinate misiunilor pe Lună și a fost schiţat de consilierul știinţific al Președintelui și de Consiliul Naţional de Securitate. O treime din investiţia totală va fi alocată pentru a dezvolta, testa și produce noi vaccinuri pentru o serie de virusuri.

Aproape 12 miliarde vor fi utilizate pentru dezvoltarea de noi terapii, iar 55 de miliarde pentru teste diagnostice. Restul investiţiei va fi folosită pentru dezvoltarea unor sisteme de alarmă, pentru a crește volumul proviziilor și pentru a spori capacitatea naţională de a produce resurse vitale pentru populaţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe