Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Planuri şi nevoi pentru managementul hemofiliei

Viața Medicală
Marian CÂMPEANU vineri, 22 aprilie 2011

   La Conferinţa de presă organizată vineri, 15 aprilie a.c., cu ocazia Săptămânii de luptă împotriva hemofiliei, dl dr. Andrei Kozma, consilierul personal al ministrului sănătăţii, le-a oferit o speranţă pacienţilor prezentând un plan prin care MS speră să definitiveze registrul hemofilicilor din România, să înfiinţeze centre de hematologie transfuzională la nivel regional şi să ajungă la media de 0,9 UI factor de coagulare până la sfârşitul acestui an. (...)

   La Conferinţa de presă organizată vineri, 15 aprilie a.c., cu ocazia Săptămânii de luptă împotriva hemofiliei, dl dr. Andrei Kozma, consilierul personal al ministrului sănătăţii, le-a oferit o speranţă pacienţilor prezentând un plan prin care MS speră să definitiveze registrul hemofilicilor din România, să înfiinţeze centre de hematologie transfuzională la nivel regional şi să ajungă la media de 0,9 UI factor de coagulare până la sfârşitul acestui an.
   La evenimentul organizat de Asociaţia Română de Hemofilie şi Asociaţia Maghiară de profil a mai participat, alături pe preşedinţii celor două organizaţii, dna prof. dr. Margit Şerban, care de două decenii tratează şi sprijină hemofilicii din România. „Mă uit în sală şi recunosc foarte mulţi pacienţi care au trecut prin cabinetul meu. Sper că vom ajunge la nivelul ţărilor UE şi vom putea administra factorul imediat ce sângerarea se produce sau chiar profilactic pentru a nu mai suporta internări numeroase şi costisitoare“, a declarat dna prof. dr. Margit Şerban. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC