Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Platformă digitală în sprijinul pacienților oncologici și al celor cu boli grave

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 1 iulie 2021, ora 10:29

A fost lansată platforma digitală „Împreună pentru Sănătate”, adresată pacienților diagnosticați cu cancer sau cu alte afecțiuni grave.

Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Asociația M.A.M.E, a lansat o platformă digitală adresată pacienților diagnosticați cu cancer sau cu alte afecțiuni grave, la care aceștia pot apela pentru consiliere și îndrumare în vederea soluționării diverselor probleme întâmpinate în perioada de confruntare cu boala.

platforma digitala

„Platforma www.impreunapentrusanatate.ro pune la dispoziția bolnavilor oncologici și a celor cu afecțiuni grave, atât adulți, cât și copii, informații și îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale de care aceștia au nevoie, oferite de clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se arată într-un comunicat.

Platforma conectează pacienții şi aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își efectuează tratamentele.

De asemenea, aceasta asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă - spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății.

Astfel, platforma le dă posibilitatea pacienților oncologici și cu afecțiuni grave să identifice cele mai bune opțiuni de tratament, oferind acces la informații despre peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din mai mult de 20 de țări din Europa, America și Asia.

„Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport”, se mai arată în comunicat.

Platforma conține și o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii gratuite.

www. impreunapentrusanatate.ro este disponibilă în limbile română și engleză și are secțiuni dedicate celor aflați în nevoie și celor care pot oferi ajutor.

În primul an de la lansare, platforma urmărește să sprijine aproximativ 1.000 de pacienți, aducând speranță în viețile acestora și ale familiilor lor.

Etichete: platforma digitala pacienti oncologici impreunapentrusanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC