Newsflash
Știri

Platformă online dedicată persoanelor cu hemofilie și familiilor acestora

de Dorina Novac - nov. 2 2021
Platformă online dedicată persoanelor cu hemofilie și familiilor acestora

Persoanele cu hemofilie și aparținătorii acestora au acces, începând de marți, 2 noiembrie, la o platformă online care le oferă informații, recomandări și povești de viață ale altor pacienți sau ale celor apropiați, cu scopul facilitării accesului la cele mai noi și potrivite soluții terapeutice.

Potrivit unui studiu etnografic realizat la nivel pan-european de compania farmaceutică suedeză Sobi, în anul 2018, în ciuda progreselor medicale, hemofilia rămâne o boală cu impact major asupra vieții pacienților, ca urmare a compromisurilor pe care aceștia le fac în viața de zi cu zi.

hemofilie

Platforma Liberate Life este rezultatul viziunii și angajamentului companiei pe termen lung de a încuraja oamenii să dea curs oportunităților pe care progresele în domeniu le-au făcut posibile.

„Hemofilia este o boală hemoragică ereditară, care afectează în principal bărbații și care se manifestă prin sângerări necontrolate, cauzate de deficitul unei proteine de coagulare din plasmă. În formele ei cele mai grave, hemofilia duce la frecvente hemoragii interne, sângerări și distrugeri la nivelul articulațiilor și mușchilor în lipsa unui tratament corect și constant; astfel pacientul dezvoltă handicapuri locomotorii importante sau deces spontan cauzat de hemoragii”, se arată într-un comunicat.

Astfel, website-ul Liberate Life își propune să ofere acces la cele mai noi și importante informații, resurse și povești inspiraționale, pentru a încuraja pacienții și aparținatorii acestora să iasă din rigorile și restricțiile autoimpuse și să continue să caute soluții potrivite stilului lor unic de viață.

„Ne propunem să le arătăm pacienților cu hemofilie și aparținătorilor acestora că viața poate fi trăită și dincolo de restricții. Această platformă online are rolul de a-i ține informați, motivați și dornici să exploreze noi metode de tratament, potrivite cu stilul lor de viață”, a explicat Mihai Stanciu, general manager Sobi România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe