Newsflash
Știri

PMB demarează încă o testare în București: Se pot înscrie și angajații din farmacii

de Dorina Novac - iul. 9 2020
PMB demarează încă o testare în București: Se pot înscrie și angajații din farmacii

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat o platformă online unde se pot înscrie, pentru testarea RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice, alimentaţiei publice, reprezentanţi ai mass-media și angajaţi ai firmelor de curierat.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Testare PCB
Sursă imagine: Pixabay

 

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, lansează astăzi (miercuri, 8 iulie – n.red.) noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti!”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit ei, unităţile afiliate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunţaţi în legătură cu ziua, ora şi locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare.

Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităților sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind și suma decontata CNAS pentru un test de acest tip.

Gabriela Firea a amintit că proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost aprobat, la propunerea sa, prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe 18 iunie.

Aceasta a mai precizat că bugetul total al proiectului este de 633.000 de lei.

„Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menționate în proiect și nu se încadrează în definițiile de caz, așa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10.00, pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro”, a menționat Firea.

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea, imediat, la INSP şi direcțiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate.

„În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecției”, se arată în postarea primarului general al Capitalei.

Ea a reamintit că Primăria Capitalei mai are în desfăşurare, în prezent, şi alte campanii de testare, care se bucură de interes în rândul bucureştenilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe