Newsflash
Știri

Portal Medical Sibiu: platformă pentru pacienți și medici

de L. Budin - mai 27 2021
Portal Medical Sibiu: platformă pentru pacienți și medici

Pacienţii din şase spitale din judeţul Sibiu pot, începând de vineri, 27 mai, să îşi consulte dosarul medical pe platforma Portalul Medical – acolo unde au cont și peste 60 de medici de familie.

Până la acest moment, peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical, iar numărul lor e în creştere, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Sibiu.

Printr-un simplu cont de utilizator, doritorii pot să-și vizualizeze online documentele care îi privesc, emise de unitățile medicale cu pricina, să le printeze sau să le distribuie medicilor.

doctor-online

Programare online

Portalul Medical asigură accesul pacienţilor la un tablou centralizat, care cuprinde date medicale din cele şase unităţi: istoric medical, scrisori medicale, bilete de ieşire din spital, buletine de analize. Doritorii vor putea și să se programeze, direct din platformă, la cabinetele medicilor din spitalele de Pediatrie, Judeţean, de Pneumoftiziologie, de Psihiatrie, spitalul Orăşenesc din Cisnădie şi clinica privată Misan Med.

În comunicat se arată că și medicii de familie, peste 60, au cont în Portal și pot vizualiza istoricul medical al pacienților lor.

Cum se accesează platforma

Platforma poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, fiind adaptată oricărui dispozitiv electronic. Pentru a intra în platformă, doritorii îşi creează un cont de utilizator, folosind fie codul de pacient primit de la oricare din cele șase unităţile medicale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziţia 4 - număr document). Sunt necesare pentru crearea contului de utilizator codul numeric personal şi o adresă de e-mail valabilă.

Portalul a fost realizat la iniţiativa Consiliului Judeţean Sibiu, ca parte a unui proiect realizat cu fonduri europene.

Sper ca, mai devreme sau mai târziu, toate unităţile medicale să adere la acest serviciu astfel încât sibienii, în momente în care sunt preocupaţi de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu şină ”, a declarat Adrian Bibu administratorul judeţului Sibiu.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe