Newsflash
Știri

Postul, respectat de români

de Cristina GHIOCA - apr. 15 2022
Postul, respectat de români

Peste 55% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani respectă, în cea mai mare măsură, postul, arată rezultatele unui studiu publicat recent.

post

Din totalul românilor care ţin post, 25% declară că obișnuiesc să postească miercurea și vinerea, în timp ce întreg postul este ţinut de doar unul din zece români. Alţi 15% spun că păstrează datina în ultima săptămână a postului, arată rezultatele unei cercetări date publicităţii săptămâna aceasta.

În ceea ce privește categoriile de vârstă, postul este respectat, în cea mai mare măsură, de peste 55% dintre persoanele active între 25 și 45 de ani și de 47% dintre cele peste 45 de ani.

Atunci când vine vorba despre alimentele consumate în această perioadă, pe locul întâi se situează mâncarea gătită – indicată de 81% dintre participanţii la studiu –, urmată de salate de crudităţi și fructe (72%), măsline (60%) și pateu vegetal (43%). La polul opus se află quinoa, tofu și laptele vegetal. Unu din trei români care ţin post consumă și preparate pe bază de soia, seminţe, nuci sau migdale.

Pe de altă parte, 12% dintre români declară că preferă dietele fără carne în general, iar dintre aceștia, un sfert sunt vegetarieni. Cea mai mică proporţie de vegetarieni este reprezentată de tinerii între 18 și 24 de ani. Aceeași tendinţă se regăsește și la persoanele peste 55 de ani.

Principalul motiv invocat de persoanele care preferă produsele fără carne este reprezentat de efectele pozitive ale acestei diete asupra sănătăţii (50%). În mai mică măsură sunt folosite argumente precum susţinerea drepturilor animalelor, protejarea mediului sau faptul că nu le place gustul cărnii.

Studiul realizat de Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 4-7 aprilie a.c. pe un eșantion de 1.008 persoane, cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban și rural.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe