Newsflash
Știri

Prag nou pentru rețetele compensate

de Cristina GHIOCA - iul. 27 2018
Prag nou pentru rețetele compensate
Guvernul României anunță modificarea actului normativ, publicat în Monitorul Oficial, privind compensarea cu 90% a medicamentelor prescrise pensionarilor, ca urmare a creșterii punctului de pensie. Astfel, începând din luna iulie, de acest program de compensare vor beneficia toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari de până la 990 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Până acum, de compensarea cu 90% a medicamentelor beneficiau pensionarii cu venituri de până la 900 de lei pe lună. Din datele deținute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, citate în nota de fundamentare a actului normativ, numărul pensionarilor cu venituri numai din pensii de până la 900 de lei pe lună este de aproximativ 2.800.000. În cadrul programului social de compensare a medicamentelor, în perioada iulie 2017–aprilie 2018, au fost eliberate 2.138.736 rețete aferente unui număr de 462.102 pensionari. Consumul total mediu lunar de medicamente pentru această categorie de pensionari este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe