Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prag nou pentru rețetele compensate

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 27 iulie 2018
Guvernul României anunță modificarea actului normativ, publicat în Monitorul Oficial, privind compensarea cu 90% a medicamentelor prescrise pensionarilor, ca urmare a creșterii punctului de pensie. Astfel, începând din luna iulie, de acest program de compensare vor beneficia toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari de până la 990 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Până acum, de compensarea cu 90% a medicamentelor beneficiau pensionarii cu venituri de până la 900 de lei pe lună. Din datele deținute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, citate în nota de fundamentare a actului normativ, numărul pensionarilor cu venituri numai din pensii de până la 900 de lei pe lună este de aproximativ 2.800.000. În cadrul programului social de compensare a medicamentelor, în perioada iulie 2017–aprilie 2018, au fost eliberate 2.138.736 rețete aferente unui număr de 462.102 pensionari. Consumul total mediu lunar de medicamente pentru această categorie de pensionari este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.