Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prahova: managerii de spitale, solicitați să se implice în cazurile COVID

Viața Medicală
L. Budin luni, 25 octombrie 2021, ora 14:24

Prefectul de Prahova le cere managerilor de spitale şi medicilor de familie să se implice în gestionarea cazurilor de COVID-19, pentru că personalul SJU Ploiești e depășit de numărul mare pacienți.

Angajații Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti şi cei ai Unității de Primiri Urgenţe (UPU) fac cu greu faţă numărului foarte mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Prahova.

femeie-ati

Din totalul celor 27 de spitale din judeţ, din care 17 sunt de stat, la această oră sunt implicate în gestionarea cazurilor COVID 15 unităţi, dintre care 10 sunt de stat.

Doar unul dintre cele 10 spitale private existente în Prahova nu este în contract cu CAS şi nu ar putea să-i fie decontate serviciile, se arată în comunicat.

Având în vedere numărul foarte mare de persoane infectate zilnic, situaţia devine disperată în rândul personalului medical la UPU şi SJU Ploieşti, se arată în document. 

Pacienţii care nu depind de aparatura din secţia ATI pot fi preluaţi sub supraveghere medicală şi în alte spitale din judeţ. Acolo unde a existat înţelegere am văzut reacţii rapide şi le mulţumesc tuturor celor care au înţeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puţină voinţă şi conştiinţă cred că se mai pot găsi soluţii. Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unităţi medicale ale judeţului”, a declarat prefectul de Prahova, Cristian Ionescu.

El solicită o mai mare implicare şi din partea medicilor de familie, care-și pot susține colegii aflaţi în prima linie, prin consilierea şi îngrijirea la domiciliu a pacienţilor cu forme uşoare ale bolii.

Fiecare viaţă contează şi nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contracronometru şi suntem obligaţi cu toţii să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate şi solidaritate”, a mai spus prefectul.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, 708 paturi COVID-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus fiind deja depăşită. În secţiile ATI sunt ocupate toate cele 26 de paturi. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi de COVID-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese.

În UPU, numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care așteaptă un loc în spitale trece de 30.

Etichete: solicitare prefect prahova implicare manageri spitale apel medici de familie gestionare cazuri covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.