Newsflash
Știri

Prahova: un post medical unic în regiune poate trata simultan 30 de victime

de L. Budin - feb. 10 2022
Prahova: un post medical unic în regiune poate trata simultan 30 de victime

Prahova are unicul post medical avansat din regiune: în situații de urgență, 30 de victime vor putea fi tratate simultan, înainte de a ajunge la spital. Investiţia este a Consiliul Judeţean Prahova.

Postul medical avansat va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu număr mare de victime, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Prahova. 

post-medical-ph
Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Prahova

 

Trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, vor permite îngrijirea simultană a cel puţin 30 de persoane. Postul include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat.

Mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan îngrijiri.

Postul medical se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Sistemul medical va fi depozitat pe autospeciala pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi naturale și va putea fi transportat şi montat la locul intervenţiei.

Este menit să deservească atât județul Prahova, cât şi judetele limitrofe. Investiţia se ridică la 90.000 lei fără TVA.  

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe