Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Precauţii pentru atleţi în timpul pandemiei

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 22 mai 2020

Atleţii care au fost bolnavi de COVID-19 necesită consult cardiologic înainte de reluarea activităţii sportive chiar dacă au suferit de forme ușoare de infecţie.

„Pentru a preveni leziunea cardiacă, atleţii ar trebui să ia o pauză de minimum două săptămâni după remiterea simptomelor, urmată de testarea funcţiei cardiace”, afirmă dr. Dermot Phelan, în cadrul unui interviu acordat Medscape. Împreună cu colaboratorii săi, medicul a elaborat un algoritm privind reluarea activităţii sportive și testele adiţionale necesare, precum troponina înalt sensibilă sau electrocardiograma, în funcţie de severitatea afecţiunii. O parte dintre aceste recomandări se bazează pe informaţiile cunoscute din alte infecţii virale care pot evolua cu miocardită, cea mai frecventă afectare cardiacă în infecţia cu SARS-CoV-2.

Este cunoscut faptul că exerciţiul fizic intens în acest context poate agrava boala prin scăderea imunităţii și creșterea replicării virale. Astfel, se recomandă repaus fizic și evaluare suplimentară, dacă există suspiciune de afectare cardiacă, precum nivelul crescut al troponinei cardiace.

Etichete: atleti sport activitate fizică covid troponina exerciții

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.