Newsflash
Știri

Precauţii pentru atleţi în timpul pandemiei

de Dr. Mădălina Badea - mai 22 2020
Precauţii pentru atleţi în timpul pandemiei

Atleţii care au fost bolnavi de COVID-19 necesită consult cardiologic înainte de reluarea activităţii sportive chiar dacă au suferit de forme ușoare de infecţie.

„Pentru a preveni leziunea cardiacă, atleţii ar trebui să ia o pauză de minimum două săptămâni după remiterea simptomelor, urmată de testarea funcţiei cardiace”, afirmă dr. Dermot Phelan, în cadrul unui interviu acordat Medscape. Împreună cu colaboratorii săi, medicul a elaborat un algoritm privind reluarea activităţii sportive și testele adiţionale necesare, precum troponina înalt sensibilă sau electrocardiograma, în funcţie de severitatea afecţiunii. O parte dintre aceste recomandări se bazează pe informaţiile cunoscute din alte infecţii virale care pot evolua cu miocardită, cea mai frecventă afectare cardiacă în infecţia cu SARS-CoV-2.

Este cunoscut faptul că exerciţiul fizic intens în acest context poate agrava boala prin scăderea imunităţii și creșterea replicării virale. Astfel, se recomandă repaus fizic și evaluare suplimentară, dacă există suspiciune de afectare cardiacă, precum nivelul crescut al troponinei cardiace.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe