Newsflash
Știri

Precizări privind proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie

de Dorina Novac - sept. 29 2022
Precizări privind proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie

Ministerul Sănătății a făcut câteva precizări cu privire la proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie, legat de numărul de dosare, data-limită a depunerii acestora ș.a.

ministerul sanatatii

Programul de finanțare are un buget total de 180.450.000 de euro fără TVA și se realizează prin două metode:

  • Listă preselectată: O alocare de 135.337.500 euro (fără TVA) prin care se vor finanța 2.250 de asocieri/cabinete de medici de familie;
  • Apel necompetitiv: O alocare de 45.112.500 euro (fără TVA) pentru un apel de proiecte care se va derula având la bază principiul: „primul venit – primul servit” pentru finanțarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie.

Citește și: Medicii de familie pot renova și dota cabinetele cu fonduri din PNRR

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), la data de 26 septembrie 2022, situația se prezenta astfel:

  • Pentru lista preselectată au fost depuse 759 de dosare, termenul limită fiind data de 14 octombrie 2022.
  • Pentru apelul necompetitiv au fost depuse 1.053 dosare, iar acestea au intrat în etapa de evaluare.

„Dacă la data de 14 octombrie 2022 nu se completează numărul de 2.250 de solicitări, se va utiliza lista de rezervă de 1.000 de asocieri/cabinete publicată pe pagina dedicată proiectului. Ulterior, dacă nu se atinge pragul minim de solicitări, se va deschide apelul pentru toți medicii de familie din mediul rural”, transmite MS.

PNRR

Obiectivul programului de finanțare este ca medicii de familie să aibă cabinete dotate la standarde internaționale, care să permită investigarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților fără a fi necesar ca aceștia să se adreseze altor instituții medicale.

Ghidul beneficiarului a fost publicat în transparență publică în luna iunie 2022, iar apelul pentru depunerea dosarelor a fost lansat în data de 4 august 2022.

Pentru a veni în sprijinul medicilor de familie, Ministerul Sănătății a formulat proceduri de depunere simplificate.

„Ministerul Sănătății a publicat constant pe pagina destinată proiectului (www.ms.ro), o serie de instrucțiuni și exemple de completare a anxelor. Ghidul beneficiarului include informații numeroase cu privire la modul de întocmire a dosarelor, eligibilitatea aplicanților, respectiv modalitățile de contactare a echipei PNRR din cadrul Ministerului Sănătății (pag. 15 din Ghidul beneficiarului, secțiunea 4.2. Solicitare informații, Persoanele interesate de finanțare pot trimite întrebări cu privire la acest Ghid utilizând următoarea adresă: info.cmf@ms.ro)”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe