Newsflash
Știri

Precizări de la Spitalul Clinic Colentina: toate paturile COVID au fost și sunt ocupate

de L. Budin - apr. 15 2021
Precizări de la Spitalul Clinic Colentina: toate paturile COVID au fost și sunt ocupate

Ca urmare a apariției, în spațiul public, a unor informații eronate despre gradul mic de ocupare a paturilor COVID în Spitalul Clinic Colentina, unitatea sanitară vine cu câteva precizări.

Începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID și a funcționat în baza Avizului de funcționare cu caracter temporar nr. 1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă, se arată într-un comunicat.

spital-colentina
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Colentina

 

În regim mixt

Spitalul a funcționat în regim mixt pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care s-a asigurat internarea și tratamentul atât a pacienților COVID, cât și non-COVID.

Începând cu octombrie 2020, unitatea sanitară a devenit spital COVID cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, fiind destinat exclusiv tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, cu forme medii, severe și critice.

În această perioadă de mai mult de un an, în cadrul spitalului au fost tratați un număr de 6.157 pacienți COVID, din care 1.378 în secțiile ATI, însumând un număr de 59.155 zile de spitalizare continuă”, se mai arată în comunicatul semnat de managerul unității sanitare, dr. Victor Cauni.

Și pentru pacienți non-COVID

Din 2021, cu excepția unei scurte perioade de început de an, toate paturile din secțiile ATI, Pneumologie, cât și din secțiile clinice neurologice, medicale și chirurgicale, au fost ocupate cu pacienți COVID, cu excepția paturilor aflate în igienizare.

Cel puțin în ultimele 4 săptămâni, gradul de ocupare a spitalului a fost zilnic de peste 90%, cu un grad de ocupare de 100% permanent în secțiile ATI, Pneumologie, Medicină Internă, Neurologie. În încercarea de a trata măcar o parte din pacienții care se adresează unității sanitare, în spații special amenajate, Spitalul Clinic Colentina a asigurat asistența medicală și pacienților non-COVID, doar în regim de spitalizare de zi”, se mai precizează în comunicat.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe