Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prefectura Constanța: cifrele raportate de DSP sunt corecte

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 27 octombrie 2020, ora 11:05

Instituția Prefectului-Județul Constanța face precizări privind informațiile apărute în spațiul public în care se precizează faptul că autoritățile raportează cifre greșite despre situația COVID-19.

Potrivit unui comunicat, la nivelul județului Constanța toate rezultatele testelor efectuate se centralizează de către DSP Constanța, ele fiind determinate și contorizate corect.

teste constanta
Sursă imagine: Pixabay

 

În baza rezultatelor se dispun măsurile prevăzute de cadrul legislativ, respectiv realizarea anchetelor epidemiologice, stabilirea ratei de incidență, etc.

„Numărul de persoane confirmate pozitiv a fost raportat corect de către DSP Constanța, în conformitate cu atribuțiile care revin acestei instituții”, informează Instituția Prefectului-Județul Constanța.

Sursa citată precizează că la solicitarea Ministerului Sănătății, DSP Constanța a comunicat faptul că, la nivelul județului Constanța, a existat o neconcordanță la nivelul informărilor de presă (și nu a raportărilor), care au la bază doar situația realizată de către ISU „Dobrogea” Constanța, raport făcut pentru a veni în sprijinul comunicării.

„ISU Dobrogea are DOAR numărul testelor efectuate în unitățile spitalicești de stat (fapt subliniat în comunicatele de presă trimise până pe data de 22 octombrie a.c.), dar la nivelul județului Constanța se efectuează teste RT-PCR și la nivelul unităților private. Din cauza faptului că aceste clinici private, care efectuează teste RT- PCR, nu introduc raportările în sistemul creat exclusiv pentru unitățile spitalicești de stat, acestea nu pot fi preluate de către ISU Dobrogea Constanța”, transmite Prefectura Constanța.

De asemenea, aceasta menționează faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, în baza căreia se impun noi restricții, punctual, nu a fost afectată în nicio zi.

„Rata de incidență se calculează în funcție de numărul populației și numărul cazurilor pozitive din ultimele două săptămâni, aceste două elemente neavând nicio legătură cu numărul de teste efectuate. Totodată, subliniem că, orice test pozitiv, indiferent că a fost făcut la spitalele publice, centre private, ori la DSP Constanța, este raportat oficial și introdus în baza de date”, precizează instituția.

Etichete: dsp constanta rata de incidență teste RT- PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.