Newsflash
Știri

Pregătire în gestionarea marilor urgențe obstetricale

de Dan Dumitru MIHALACHE - mar. 30 2018
Pregătire  în gestionarea marilor urgențe obstetricale
Peste 460 de specialiști implicați în gestionarea marilor urgențe din sarcină și naștere vor participa la un program de formare specifică, derulat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, obținut de Spitalul Clinic Filantropia București. Dintre aceștia, 440 sunt medici și moașe, iar 21 sunt specialiști implicați în domeniul prioritar „Sănătatea femeii și copilului – Mortalitate infantilă și risc de deces neonatal”. Aceștia din urmă vor participa la cursuri de specialitate în domeniul urgenței obstetricale în străinătate. Valoarea totală a proiectului este de aproape șase milioane de lei, din care 98% este finanțare nerambursabilă, restul de 2% fiind acoperită de la bugetul municipiului București. Perioada de implementare este de 30 de luni, de la 11 decembrie 2017 până la 10 iunie 2020. Rezultatele proiectului se vor concretiza prin certificarea specialiștilor incluși în programul de pregătire, publicarea unui tratat teoretic de specialitate – „Urgențe obstetricale intrapartum” –, precum și prin actualizarea programei de formare în domeniul mortalitate infantilă și risc de deces neonatal – mari urgențe obstetricale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe