Newsflash
Știri

Prelevare de organe la SCJU Arad, de la o pacientă în vârstă de 69 de ani

de Florentina Ionescu - nov. 2 2021
Prelevare de organe la SCJU Arad, de la o pacientă în vârstă de 69 de ani

Agenția Națională de Transplant a anunțat că weekendul trecut, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost realizată o prelevare de organe de la o pacientă în moarte cerebrală.

Recent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș s-a realizat o prelevare de organe de la o pacientă de 69 de ani, aflată în moarte cerebrală. Familia ei a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi, iar membrii au fost de acord să doneze organele rudei lor. 

transplant prelevare organe spital targu mures

„Apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş (Dr. Mihai Morariu – kdp, As. Dorin Boca – coordonator transplant, Dr. Oana Pitea – coordonator regional) care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor oameni, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant”, se arată pe pagina oficială a Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Aceasta este cea de-a treia acţiune de coordonare desfăşurată în luna octombrie la spitalul din Târgu Mureş, potrivit sursei citate.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, formată din Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Doria Corb şi Dr. Serghei Dragan.

„Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache, din cadrul centrului de transplant Cluj Napoca, salvând alţi doi români din ghearele suferinţei. Cei doi pacienți care au fost transplantați renal în cursul zilei de duminică sunt doi bărbaţi în vârstă de 54 de ani, respectiv de 62 de ani, aflaţi de mai mult de trei ani pe lista de aşteptare. La Târgu Mureş a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat”, mai explică reprezentanții ANT pe pagina oficială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe