Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prelevare de organe la SCJU Arad: trei români au primit o nouă șansă la viață

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 18 noiembrie 2021, ora 12:59

Agenția Națională de Transplant (ANT) a anunțat că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a avut loc o prelevare de organe, ia mai mulți pacienți au primit o nouă șansă la viață.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, familia unei tinere de 32 de ani aflată în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni, se arată în anunțul postat pe o rețea socială. Astfel că familia pacientei a fost de acord să doneze organele acesteia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. 

transplant prelevare organe spital clinic judetean arad

„Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia”, au scris reprezentanții ANT.

Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului arădean, formată din dr. Dana Moţ – coordonator de transplant, dr. Adrian Crişan – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI şi a susţinerii conducerii acestei unităţi sanitare, alţi trei români se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

Efortul şi dăruirea specialiștilor de la Arad au fost preluate de alţi profesionişti dedicaţi, de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor.

„Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta. De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare”, potrivit sursei citate.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic, sub coordonarea prof. dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi, coordonată de dr. Doina Hrehoreţ, alături de echipa ATI, condusă de dr. Ecaterina Scarlatescu, a încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 39 de ani aflat în suferinţă.

În acelaşi timp, alţi doi pacienţi (doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani) au primit, după aproape trei ani de aşteptare, şansa mult visată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. Intervenţiile de transplant renal au fost realizate cu succes de echipele conduse de dr. Silviu Moga şi dr. Dan Pop.

„Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte familiei donatoarei şi echipelor medicale din spitalele implicate pentru munca şi efortul pe care îl depun în lupta pentru viaţă.”

Etichete: prelevare prelevare de organe prelevare organe Agentia Nationala de Transplant spitalul clinic judetean de urgenta Arad institutul clinic fundeni transplant renal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.