Newsflash
Știri

Prelevare de organe la Spitalului Militar Central

de Florentina Ionescu - nov. 9 2020
Prelevare de organe la Spitalului Militar Central

Medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au realizat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, potrivit unui anunț făcut pe pagina de socializare a unității sanitare.

Este cea de-a treia prelevare de organe desfăşurată de la începutul anului în unitatea spitalicească şi cea de-a 56-a la nivel naţional, au precizat reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

spitalul militar central

„Astfel, urmare la mobilizarea exemplară a profesioniștilor din domeniul medical, implicaţi în activitatea de transplant și datorită generozității unei familii care a acceptat să dăruiască o nouă şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi, au fost salvate, prin transplant, alte trei vieți”, se arată în anunțul de pe pagina oficială de Facebook a spitalului.

Echipă complexă

Agenția Națională de Transplant a subliniat că la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) s-a realizat o nouă prelevare de organe, a treia din acest an, de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

„O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită unor echipe medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a resădi speranța acolo unde s-a instalat disperarea”, menționează conducerea Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Conducerea ANT a explicat că anul acesta au fost realizate patru transplanturi de cord, unul pulmonar, 53 hepatice - din care 47 de la donator în moarte cerebrală, 152 renale - din care 102 de la donator în moarte cerebrală, iar până în acest moment au fost 56 de donatori.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe