Newsflash
Știri

Prelevare organe şi ţesuturi la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. N. Oblu” din Iași

de Dorina Novac - apr. 8 2022
Prelevare organe şi ţesuturi la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. N. Oblu” din Iași

La Spitalul Clinic de Urgențe Neurochirurgie „Prof. N. Oblu” din Iași a avut loc cea de-a doua acţiune de prelevare organe şi ţesuturi de la începutul acestei luni.

Joi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, încă o familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă altor semeni, fiind de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

agentia nationala de transplant

Astfel, cinci persoane vor fi salvate în urma intervenţiilor de transplant ficat, rinichi şi cornee.

„Pentru un pacient de 64 ani, aflat într-o stare critică la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, se întâmplă azi un miracol în urma căruia va primi o a doua şansă la viaţă. În spatele acestui miracol stau mii de ore de muncă, de nopţi albe, de gânduri şi emoţii puternice, stă un colectiv de medici şi asistente extrem de profesionist şi devotat muncii lor, pentru care pacientul este în primul rând om şi apoi bolnav”, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Intervenţia salvatoare de transplant hepatic este realizată de echipa de chirurgi condusă de prof. dr.Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul şi suportul indispensabil al echipei ATI: conf. dr. Mihai Popescu, dr. Corina David.

Ficatul a fost prelevat de echipa chirurgicală a Spitalului Spiridon Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, formată din dr. Ciprian Vasiluţă şi dr. Mihai Zabara.

În cadrul centrului de excelenţă a Spitalului Clinic Dr. C I Parhon, Iași condus de prof. dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare vor primi şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal.

Potrivit ANT, alţi doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee ce se vor realiza în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe