Newsflash
Știri

Premieră la Festivalul Mozart din Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - nov. 18 2019
Premieră la Festivalul Mozart din Cluj-Napoca

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului internațional MOZART, desfășurat în Cluj-Napoca, în perioada15-22 noiembrie, se anunță una a evenimentelor inedite. În premieră absolută pentru festival, Concursul de interpretare – pian va fi internațional, la el fiind selecționați patru concurenți. Este vorba despre Ştefan Vârtejaru (clujean de origine, student la Ecole Normale de Musique deParis), Sun Jun Kim (Coreea dee Sud; student la Viena), Ioana Voaideş, Alexandru Manolache (Bucureşti).

Sergey-Simakov-webFormatul festivalului este cel cu care publicul clujean s-a obișnuit. El rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri (Transylvanian Piano Trio; forte piano cu Petra Somlai; lieduri interpretate de baritonul Cozmin Sime, la pian Karola Theill), cursuri de măiestrie, conferința Leopold Mozart 300, precum și proiecția specială a filmului Amadeus(1984; 8 premii Oscar; cu Tom Hulce în rolul lui Mozart) în regia lui Miloš Forman (regizor cu două premii Oscar; „Zbor deasupra unui cuib de cuci”/1976, respectiv „Amadeus”).

Programul festivalului cuprinde lucrări cunoscute și apreciate de publicul meloman, cum sunt Simfoniile nr 31 în re major „Pariziana” şi nr. 32 în sol major, Concertele pentru pian nr 23 (în la major) şi 21 (în do major), Missa în do major „In honorem Sanctissimae Trinitas”, Fanteziile pentru forte piano în do minor şi si major..., în viziuni interpretative diverse. Festivalul beneficiază de alese prezențe interpretative, soliști și formații care de-a lungul anilor ne-au oferit bucuria unor concerte memorabile, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele Festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorii Serghei Simakov (Rusia) și Elizabeth Askren (dirijoare franco-americană, stabilită la Cluj-Napoca), pianiștii Denis Pascal (Franța), Gottlieb Wallisch (Austria), Karola Theill (Germania), Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai (Ungaria), baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup. Vom asculta din nou Corul și Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania” în concertul vocal simfonic de închidere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe