Newsflash
Știri

Premieră la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu"

de Marian CÂMPEANU - dec. 21 2011
Premieră la Spitalul Clinic de Copii
   Marţi, 13 decembrie a.c., a fost efectuată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ o intervenţie de implant cohlear cu electrod perimodiolar (ce asigură un contact electric perfect între implant şi terminaţiile nervului auditiv), la un copil de 5 ani şi 11 luni, diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzorială profundă.
   Din echipa de medici care a realizat această intervenţie au făcut parte dr. Janez Rebol, cofochirurg la Spitalul Universitar Maribor din Slovenia, dr. Lucian David, dr. Florin Rusu, dr. Adelaida Iorgulescu, dr. Adrian Tudor, dr. Dan Masariu, dr. Roxana Mazilu şi Gabriela Stoica, logoped.
   Prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul unităţii în care a avut loc intervenţia chirurgicală, a declarat presei după operaţie: „Mulţumim doctorului Janez Rebol pentru sprijin şi felicit întreaga echipă pentru această premieră. Implant cohlear, dar nu cu electrod perimodiolar, noi facem de mult timp la «Grigore Alexandrescu». Aceasta este echipa, medici profesionişti, de mare valoare, mereu în slujba copilului, gata oricând de intervenţie“. (…) „Din păcate şi anul acesta am făcut aproximativ 50 de implanturi, ca şi anul trecut. Cel mai bun an a fost 2007, cu 75 de implanturi, în condiţiile în care 4.000 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare. Noi suntem aici, pregătiţi, dar fondurile sunt insuficiente. Nu sunt bani. Ca exemplu, vă dau numai Polonia, cu câteva sute de implanturi cohleare anual…“, declara cu amărăciune prof. dr. Dan Mircea Enescu.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe