Newsflash
Știri

Premieră la Zilele UMF Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - dec. 23 2022
Premieră la Zilele UMF Cluj-Napoca

Anul acesta, în cadrul Zilelor UMF „Iuliu Haţieganu” s-a acordat pentru prima oară un premiu pentru cele mai multe citări ale unei lucrări realizate de membrii comunităţii academice UMF Cluj-Napoca.

Gala Premiilor UMF 1Recent au avut loc Zilele Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” (UMF) din Cluj-Napoca. Punctul culminant al evenimentului știinţifice l-a reprezentat data de 8 decembrie 2022, atunci când prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, și-a prezentat raportul. Tot atunci a avut loc și premierea celor mai merituoși universitari seniori și juniori.

Cu acest prilej s-a decernat, în premieră, un premiu pentru cele mai multe citări ale unei lucrări, în cei trei ani precedenţi decernării, având prim autor un membru român al comunităţii academice UMF „Iuliu Haţieganu”. Acest premiu lansează o nouă dimensiune de evaluare a impactului știinţific al reprezentanţilor UMF Cluj-Napoca.

Premiul poartă numele dr. Manuela Gozariu Le Bars, absolventă ca șefă de promoţie a Facultăţii de Medicină generală, plecată recent dintre noi. Medicul român a emigrat în Franţa și, după un al doilea doctorat la 
Sorbona, a intrat în industria farmaceutică.

A devenit director medical global în imunologie la Bristol Myers Squibb, apoi la Janssen/Johnson & Johnson – poziţii pe care foarte puţini români le-au atins. Cercetările întreprinse de ea au stimulat adoptarea și răspândirea unor metode terapeutice noi în domeniul durerii și al bolilor autoimune, de care, în prezent, beneficiază pacienţi din întreaga lume.

Premiul „Manuela Gozariu Le Bars” a fost acordat Corneliei Braicu, cercetător principal gr. I la Centrul de Genomică al UMF Cluj-Napoca, membră a colectivului condus de prof. dr. Ioana Berindan-Neagoe. Lucrarea lor, „A Comprehensive Review on MAPK: a Promising Therapeutic Target in Cancer”, publicată în Cancers, a fost citată de peste 260 de ori între 2019 și 2021!

Citiți și: Perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe