Newsflash
Știri

Premieră: un pacient din Alba a primit terapie cu anticorpi monoclonali

de L. Budin - oct. 21 2021
Premieră: un pacient din Alba a primit terapie cu anticorpi monoclonali

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră marți, 19 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Beneficiar a fost un tânăr de 22 de ani, din județul Alba, căruia i s-a efectuat, în trecut, un transplant de măduvă osoasă. Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 ajută pacienții să nu mai dezvolte forme severe ale bolii, se arată pe pagina de Facebook a SJU Alba Iulia.

pacient-ati

„Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani și întrunește criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății, pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicația ajută pacienții infectați la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe”, se spune în postare.

Pacientul a fost transferat de la Spitalul Orășenesc Câmpeni la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia. Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei și investigațiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali.

La momentul administrării terapiei, tânărul suferea de o formă ușoară spre medie de COVID-19, dar cu potențial de agravare.

SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituțiile medicale implicate, se mai arată în postare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe