Newsflash
Știri

Premierul Orban cere operaționalizarea secției ATI a Spitalului Witting

de Florentina Ionescu - oct. 2 2020
Premierul Orban cere operaționalizarea secției ATI a Spitalului Witting

Premierul României, Ludovic Orban, le-a solicitat, ieri, miniştrilor Sănătăţii şi Transporturilor, Nelu Tătaru şi Lucian Bode, operaţionalizarea secţiei de ATI de la Spitalul Witting.

Ludovic Orban a spus în întâlnirea cu miniștrii că vrea ca aceștia să pregătească „un plan de acţiuni intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară”.

ludovic orban

„Ne confruntăm cu o creștere clară a numărului de cazuri și obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv, va trebui să fim extrem de prezenți. Un plan de control zilnic, o raportare zilnică privitor la aceste controale efectuate. Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare și în condițiile în care, practic, am permis reluarea aproape a tuturor activităților în condiții de normalitate, există o creștere a interacțiunii sociale, or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecție, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri”, a spus Ludovic Orban.

În această privință, a adăugat premierul României, și ministrul Tătaru, inclusiv DSP-urile, „trebuie să fie extrem de implicate în aceste acțiuni, mai ales la nivelul spitalelor”.

Drept răspuns, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că: „Paturi de ATI 10% sunt în rezervă, reactivarea tuturor spitalelor suport COVID care au fost până acum și controale încrucișate pe care DSP-ul le vor face în judeţe”.

Totodată, Nelu Tătaru a subliniat că a luat în considerare posibilitatea reutilizării Spitalului Colentina pentru suport COVID-19.

„Pentru că în Bucureşti, după evoluția numărului de infectări, avem o situaţie extrem de dificilă. De asemenea, împreună cu Ministerul Transporturilor, operaționalizaţi, operaţionalizaţi Spitalul Witting, pentru că acolo secţia ATI este o investiție făcută de curând, e la un nivel de înzestrare extrem de bun, trebuie asigurați medici prin detaşare. (...) Împreună cu domnul ministru, îl chemaţi pe domnul director al spitalului să ia toate măsurile pentru operaționalizarea secției; dacă nu, să se ducă acasă”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe