Newsflash
Știri

Premii pentru renunțarea la fumat

de - apr. 15 2016
Premii pentru renunțarea la fumat
     Fumătorii care, în perioada 2–29 mai a. c., se vor abține de la fumat, pot obține unul din premiile oferite în cadrul campaniei-concurs „Quit&Win“, lansată săptămâna trecută de Institutul de Sănătate Publică București și Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie. Este vorba de două premii a 1.000 de dolari, fiecare constând în câte un sejur de 11 zile, pentru două persoane, la unul din centrele de sănătate partenere – Herghelia (Mureș) și Podiș (Bacău) –, precum și unul din cele două abonamente pe întreg anul 2017 la săptămânalul „Viața medicală“.
     Validarea candidaților la premiere se verifică prin depoziția unui martor și printr-un test biochimic ce atestă abținerea de la fumat. Tragerea la sorți se va desfășura la 30 mai, iar numele câștigătorilor va fi anunțat la 31 mai, de Ziua mondială fără tutun. În prealabil, doritorii se pot înscrie în competiție, prin completarea și transmiterea către organizatori, înainte de 2 mai, a unui formular de participare.
     Quit&Win este o mișcare în masă de renunțare la fumat, ce implică țări de pe toate continentele. Din anul 2000 ea este prezentă și în România, unde, începând cu ediția din acest an, conține și o secțiune destinată personalului din unitățile de sănătate, a anunțat prof. dr. Radu Negoescu, coordonatorul național al competiției.
     Organizată pentru prima dată în anul 1985, în provincia North Karelia din Finlanda, în cadrul programelor comunitare de luptă antitabac, începând din 1994, Quit&Win se desfășoară din doi în doi ani, sub coordonarea internațională a Institutului de sănătate publică din Finlanda cu suportul OMS – Inițiativa tobacco free. Fiecare țară își organizează propria campanie (regională sau națională), iar după desemnarea câștigătorilor regionali/naționali, aceștia intră în urna pentru câștigarea premiului internațional de 10.000 de dolari și a altor șase premii de câte 2.500 de dolari. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe