Newsflash
Știri

Premiul „Carol Davila“ 2012

de Dr. M. A. - iul. 4 2012
Premiul „Carol Davila“ 2012
   Joi, 21 iunie 2012, la Ateneul Român, în parteneriat cu Academia Română, Marea Lojă Naţională din România a organizat a doua ediţie a Galei sale de premiere. Ca şi anul trecut, au fost acordate distincţii şi câte un premiu de 10.000 de euro pentru fiecare din cele şapte categorii: Premiul „Grigore Moisil“ pentru ştiinţe exacte (acad. Ioan-Ioviţ Popescu), Premiul „Henri Coandă“ pentru ştiinţe aplicate (prof. univ. Boris Plăhteanu), Premiul „Carol Davila“ pentru medicină (acad. Laurenţiu M. Popescu), Premiul „Constantin Brâncuşi“ pentru artă şi cultură (Sorin Ilfoveanu), Premiul „Nicolae Titulescu“ pentru diplomaţie şi politologie (Mihai Botorog), Premiul „Eugeniu Carada“ pentru economie (Cristian Păunescu şi Marian Ştefan), Premiul „Spiru Haret“ pentru educaţie, mediu, social (prof. univ. Silviu-Cristian Mirescu). Conform organizatorilor, premiile se acordă cetăţenilor români care, în cursul anului anterior, au realizat o lucrare, o descoperire, o invenţie sau inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, o metodă, un procedeu cu impact macrosocial sau, prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice, au adus importante servicii ori beneficii ţării.
   Premiul „Carol Davila“ pentru medicină 2012 i-a fost decernat dlui acad. Laurenţiu M. Popescu „pentru cercetarea ştiinţifică fundamentală cu privire la telocite“. La prima ediţie, în 2011, distincţia i-a fost acordată dlui prof. dr. Dafin F. Mureşanu (Cluj-Napoca).
   Evenimentul omagial de la Ateneu s-a desfăşurat cu sprijinul a 12 universităţi din România, printre care UMF „Carol Davila“ Bucureşti şi UMF din Craiova.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe