Newsflash
Știri

Președintele Klaus Iohannis: „După 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție”

de Florentina Ionescu - apr. 22 2020
Președintele Klaus Iohannis: „După 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție”

Astăzi, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni. El a apărut în fața camerelor de filmat cu o mască chirurgicală pe față.

Având masca de protecție pe față, președintele a explicat că „așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun”.

declaratie_de_presa_22-04-2020_10

Purtarea măștii în spațiile publice devine obligatorie

La începutul declarației de presă, președintele a precizat că astăzi a avut o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a detalia planul de relaxare a măsurilor, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Dar am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți, vă privesc pe toți, trebuie anunțate din timp, ca să ne pregătim”, a declarat Klaus Iohannis.

Una dintre măsurile despre care a vorbit președintele României este cea legată de masca de protecție:

„Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”.

Unele restricții nu se prelungesc

O altă măsură pe care a decis-o președintele împreună cu autoritățile este legată de anumite restricții.

„După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

El a completat că, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare în România.

„În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul”, a spus președintele României.

Declarația de presă completă poate fi accesată aici.


Notă autor:

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe