Newsflash
Știri

Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public împotriva COVID-19 vineri, 15 ianuarie

de Florentina Ionescu - ian. 13 2021
Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public împotriva COVID-19 vineri, 15 ianuarie

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a anunțat când se va vaccina împotriva COVID-19.

Întrebat de jurnaliști dacă nu crede că prin decizia de a nu se vaccina în prima etapă tocmai a sporit neîncrederea în populație, mai ales că românii sunt reticenți la vaccin, președintele României a explicat că nu s-a produs nicio neîncredere. Totodată, șeful statului a precizat că, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din a doua etapă, el se va vaccina împotriva COVID-19 vineri, 15 ianuarie. 

klaus iohannis 12 ian 2021
Foto: www.presidency.ro

„Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere, dimpotrivă, decizia a fost, și am participat la această decizie, să fie vaccinat, în primul rând, în prima etapă, personalul medical, tot personalul medical şi acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. (...) Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de ieri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe