Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prevalenţa BPOC în România

Viața Medicală
D. D. M. miercuri, 22 mai 2013

   Peste jumătate din românii de peste 40 de ani se află la risc de BPOC, reiese din studiul lan­sat săptămâna aceasta de So­cietatea Română de Pneumo­­logie. Numărul persoa­nelor afectate de boli respiratorii cronice a fost până acum aproximat, în absenţa unui studiu care să fi furnizat cifre reprezentative la nivel naţional. Cercetarea SRP a fost realizată în perioada iulie–august 2011, pe 9.639 de persoane, prin aplicarea unui instru­ment inspirat din ches­tionare utilizate în studii inter-naţionale similare pe un eşantion populaţional repre­zentativ la nivel naţional pentru populaţia în vârstă de 18 ani şi peste, precum şi prin evaluarea spirometrică a subiecţilor. Stu­diul a fost realizat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, cu sprijinul ştiinţific al SRP.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.