Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prevenţie HIV/SIDA prin teatru

Viața Medicală
Dr. M. D. miercuri, 4 decembrie 2013
   Cum poţi face mai atractivă, mai interesantă pentru publicul tânăr, o campanie de informare cu privire la un subiect important şi grav precum SIDA? Prin teatru, au spus – şi au acţionat – câţiva oameni nonconformişti şi curajoşi. „Panglica roşie“ este o campanie interactivă de informare, prevenţie şi solidarizare prin teatru pentru combaterea HIV/SIDA. Proiectul, conceput ca un demers socio-artistic de sensibilizare şi informare a tinerilor, a fost organizat de Asociaţia Unteatru şi sprijinit de AFCN (Asociaţia Fondului Cultural Naţional) şi în parteneriat cu Centrul Român HIV/SIDA (INBI „Matei Balş“), Fundaţia Population Services International, filiala română, şi UNOPA (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA). Evenimentele au avut loc în Constanţa, Botoşani, Târgu Mureş şi Bucureşti şi au constat în: sesiune de sociodramă, desfăşurată în licee, universităţi, având ca scop conştientizarea responsabilităţii privind alegerile personale, adresată voluntarilor elevi şi studenţi; sesiune de informare privind mijloacele de prevenţie HIV/SIDA; reprezentaţii ale spectacolului „Vals în Baltimore“, de Paula Vogel; sesiune de discuţii privind modul în care cultura determină accesul la informaţie, sensibilizare şi solidarizare în diverse problematici sociale. Aşa cum a declarat Mariana Cămărăşan, regizoare şi coordonatoare a proiectului împreună cu Alexandra Penciuc, acesta a luat naştere la iniţiativa Ioanei Moldovan – teatrolog, iar echipa îi mai cuprinde pe: Andrei şi Andreea Grosu – presedinţii Asociaţiei Unteatru, Manuela Tiron – psiholog, psihodramatist, Adina Oniciuc – traducător, Florina Gleznea, Cătălina Moga şi Emil Măndănac – actori.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.