Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prevenţie şi tratament în diabet

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ joi, 24 noiembrie 2011
   Cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, la 14 noiembrie a.c., la sediul MS a avut loc o conferinţă de presă.
   Dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, a discutat despre epidemiologia DZ: sunt 340 de milioane de persoane cu această boală în lume, din care mai mult de jumătate trăiesc în Europa; în România, incidenţa este de 319/100.000 de locuitori. Efortul financiar este unul substanţial – în 2010, au fost alocate 385 de milioane de lei pentru tratamentul medicamentos al DZ, prin programul naţional al MS. Printre priorităţile majore ale MS se numără şi acţiunile de prevenţie. În acest sens, prin direcţiile de sănătate publice judeţene se desfăşoară diverse activităţi de informare şi educare a populaţiei, în cadrul unei campanii naţionale, sub sloganul „Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!“. Scopul este creşterea nivelului de cunoştinţe cu privire la factorii de risc în relaţie cu DZ (fumatul, consumul de alcool în exces, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul) şi la simptomele de debut ale bolii.
   Dna dr. Amalia Canton, director în MS, a subliniat încărcătura financiară a terapiei DZ, mult mai mare decât cea a măsurilor preventive, afirmând că factorii de risc pentru DZ şi pentru alte boli netransmisibile (cancer, boli cardiovasculare) sunt evitabili prin schimbarea comportamentelor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
     Dna dr. Cristina Vladu, manager de proiect, a prezentat campania „Viaţa“, dezvoltată în cadrul proiectului „Creşterea accesului la servicii de prevenţie primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România“. Mesajele pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos la copii sunt: „Când ţi-e sete, bea apă!“, „Consumă zilnic micul dejun!“, „Consumă zilnic porţia ta de trei legume şi două fructe!“, „Ia-ţi zilnic porţia de 60 de minute de mişcare energică!“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.