Newsflash
Știri

Prezenţe româneşti de nobile carate

de Paula ROMANESCU - feb. 5 2010
Prezenţe româneşti de nobile carate

În Oraşul-lumină, artele româneşti au mai strălucit încă o dată în 19 decembrie 2009. La Senatul Franţei, Asociaţia Internaţională „Merit şi Devotament Francez“ (preşedinte, Jean-Paul de Benise) a decernat unui număr de 25 de creatori europeni – artişti-pictori, sculptori, literaţi, oameni de ştiinţă, sportivi, muzicieni etc. – diplome şi medalii pentru servicii excepţionale aduse colectivităţii umane. Asemenea eveniment se organizează din şapte în şapte ani. (...)

Printre medaliaţii pe anul 2009 – trei artişti români (cât pentru a înnobila cu numele lor cele trei metale din care se realizează medaliile pe toate podiumurile lumii), despre care, de-a lungul timpului, în săptămânalul „Viaţa medicală“ s-a scris, semnalându-se valoarea şi unicitatea creaţiei lor: Georgeta Grabovschi – aur, Elena Surdu-Stănescu – argint şi Gheorghe Gogescu – bronz. Cum este bine ştiut, Franţa înţelege să-i omagieze pe cei mai buni creatori pentru serviciile excepţionale aduse colectivităţii umane dând momentului solemnitate excepţională. Astfel, în ajunul zilei de decernare a diplomelor/medaliilor, toţi cei 25 de „excepţionali“ au participat la aprinderea făcliei la Mormântul Eroului Necunoscut de la Arcul de Triumf, cu Garda Naţională dând onorul. Este un moment de intensă vibraţie de parcă tu, necunoscutul, ai deveni erou între eroii care ştiu de curaj, devotament, progres, solidaritate, umanism,
filantropie – merite care te îndreptăţesc să fii recunoscut dintre cei mai buni. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe