Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima operaţie pe cord deschis, efectuată la Spitalul Județean Brașov

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 10 septembrie 2020, ora 16:35

O echipă de medici a efectuat prima operaţie pe cord deschis în cadrul secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, ieri, 9 septembrie, echipa de chirurgi cardiaci condusă de dr. Sorin Baloş a efectuat prima operaţie pe cord deschis.

operatie brasov
Sursă imagine: Consiliul Județean Brașov

 

Acest proiect a început în aprilie 2019, la iniţiativa conducerii spitalulul, împreună cu echipa de chirurgi cardiovasculari şi cardiologi.

„În acest moment, pacienţii pot beneficia de tratament cardiovascular, atât intervenţional, cât şi chirurgical, într-o singură unitate – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov”, transmite sursa citată.

Astfel, chirurgii au la dispoziţie aparatură de înaltă performanţă necesară chirurgiei cardiace – aparat de circulaţie extracorporeală, cell saver, balon de contrapulsaţie intraaortică, aparat de anestezie –, în valoare de 1 milion de euro, investiţie realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean.

brasov operatie

De asemenea, au fost angajați chirurgi cardiovasculari, anestezişti, asistenţi dedicaţi chirurgiei cardiace, asistenţi de terapie intensivă specializaţi în îngrijirea bolnavului operat pe cord deschis și tehnician specializat pe circulaţie extracorporeală.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va asigura de astăzi înainte şi tratamentul bolilor cardiace cu indicaţie terapeutică chirurgicală, boli pentru care pacienţii erau îndrumaţi către alte centre de excelenţă”, informează SCJU Brașov.

Etichete: SCJU Brașov operaţie pe cord deschis chirurgi cardiolog

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.