Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie din România

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 9 aprilie 2021, ora 11:16

Ministerul Sănătăţii a anunțat zilele trecute cine este prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie din țara noastră.

Prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie a avut loc în Timișoara.

De Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie), 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste. 

prima persoana vaccinata impotriva covid cabinet medic de familie timisoara
Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Timiș

 

Sabina Macovei, în vârstă de 52 de ani, a fost prima persoană vaccinată în cabinetul unui medic de familie.

Ea s-a înscris la vaccinare pentru că vrea „să se termine pandemia și restricțiile iar copiii să se întoarcă la școală”. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob, se arată pe pagina oficială a Ministerului Sănătății (MS).

Potrivit reprezentanților MS, vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică.

Planificarea administrării vaccinului este posibilă în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice / dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.

Proiectul pilot este realizat de Ministerul Sănătații în colaborare cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, Primăria Municipiului Timișoara, cu susținerea DSP Timiș, a Colegiului Medicilor Timiș și CNCAV. 

Etichete: vaccinare covid-19 romani vaccinare covid cabinet medicină familie medic de familie vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.