Newsflash
Știri

Prima platformă de educaţie online în ultrasonografie

de Demostene ŞOFRON - iul. 8 2022
Prima platformă de educaţie online în ultrasonografie

 Eduson2

       Eduson este un proiect educaţional gândit de prof. dr. Radu Badea, care a adunat în jurul său profesioniști ai ultrasonografiei (US) – peste 180 de lectori colaboratori din ţară și de peste hotare. Între aceștia se numără prof. dr. Zeno Spârchez, prof. dr. Daniela Fodor, prof. dr. Radu Vlădăreanu, conf. dr. Adela Golea și prof. dr. Adrian Săftoiu. Prelegerile vizează nu doar cursuri, ci și studii de caz pe diverse specializări.

Ecograful a devenit stetoscopul pacientului, sublinia conf. dr. Dragoș Păun în discuţia avută. „Am realizat un portal – EdusonTV.Net –, un Netflix al educaţiei medicale, cu informaţii la zi din US. Am dezvoltat webinarii, serii clinice, cum este cea despre US cu substanţă de contrast. (...) Oferim un curriculum complet de ecografie pe care îl punem la dispoziţie gratuit studenţilor și rezidenţilor”, a adăugat specialistul. Potrivit acestuia, în aproximativ o lună va fi lansată și o aplicaţie mobilă Eduson.

Până acum, prin intermediul platformei au fost transmise gratuit investigaţii prin ecografie, realizate în scop diagnostic, intervenţional și terapeutic, proceduri de ecografie cu substanţă de contrast, de la injectare la interpretarea imaginilor, dar și evenimente medicale: „Eduson înseamnă evenimente hibrid – conferinţe cu participare naţională și internaţională, congrese –, [dar și] Eduson Junior pentru studenţi sau întâlniri profesionale”, a conchis conf. dr. Dragoș Păun. Prima conferinţă a fost găzduită de Baia Mare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe