Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima prelevare de organe de anul acesta la Spitalul Județean Baia-Mare

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 7 februarie 2022, ora 17:31

Trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant, a anunțat Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

O familie din Baia-Mare, a cărei rudă se afla în în moarte cerebrală la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia-Mare, a acceptat donarea de organe și astfel s-a dat o nouă șansă la viață pentru trei români.

Spitalul Baia Mare

„Dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia-Mare, dr. Adriana Stoicovici–kdp şi dr. Andrei Mureșan – coordonator transplant, prima verigă din acest sistem complex al transplantului, a făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni. Astfel, în zorii zilei de sâmbătă, 5 februarie, s-a încheiat prima prelevare de organe de anul acesta la spitalul din Baia-Mare”, transmit reprezentanții ANT.

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa chirurgicală a Instititului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki, iar prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Dan Pop.

Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor de excelenţă din București și Cluj, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic și renal pentru alţi trei pacienţi.

Citește și:

Prima prelevare de cord realizată la Spitalul Militar Central din București

Etichete: transplant donare de organe prelevare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.