Newsflash
Știri

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti

de Dorina Novac - dec. 22 2020
Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti s-a realizat prima prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) din acest an, de la o pacientă diagnosticată în moarte cerebrală.

Intervenţia a fost realizată de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, condusă de dr. Vasile Lungu, şi pentru rinichi, dr. Mihai Dobra și dr. Lucas Discalicau.

spitalul sf. Pantelimon Bucuresti
Sursă imagine: Razvan Kenzo/ Facebook

„Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale Institutului Fundeni, acolo unde profesionişti desăvârşiţi şi-au pus în slujba vieţii întreaga lor pricepere şi măiestrie, salvând alţi 3 români”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

Potrivit sursei citate, un alt pacient aflat în stare critică, în vârstă de 33 de ani, a beneficiat de intervenția salvatoare de transplant hepatic, realizată de echipa chirurgicală condusă de conf. dr. Vlad Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI, coordonată de dr. Ecaterina Scarlatescu.

„Alţi doi pacienţi, o femeie în vârstă de 52 de ani și un bărbat de 51 de ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal, intervenții realizate de echipele chirurgicale conduse de dr. Cătălin Baston şi dr. Costin Gîngu, cu suportul dr. Liliana Domnisor -ATI și nefrolog dr. Dorina Tacu”, informează Agenția Națională de Transplant.

Corneea se va transplanta la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, redând vederea pentru alți doi pacienţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe